Binnen het Platform Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs (IV-HO) werken instellingen in het hoger onderwijs samen aan het verbeteren van de veiligheid in die instellingen. IV-HO biedt een platform voor professionals om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en instrumenten te ontwikkelen en te verzamelen voor een open en veilige leer- en werkomgeving. Dit doen zij in de IV-community.

Deze community wordt vertegenwoordigd door het community bestuur. Dit bestuur wordt gevormd door leden uit deze community en bestaat uit maximaal 7 leden en is – waar mogelijk – een afspiegeling van de IV-HO-community met een verdeling tussen hogescholen en universiteiten, tussen grootte van instellingen en tussen type instellingen.

Zij zijn allen professionals met meerdere jaren ervaring in de wereld van crisismanagement en integrale veiligheid. Zij nemen voor de periode van 3 jaar zitting in het bestuur.

De taak van het bestuur is om het optreden van de IV-community te ondersteunen (zoals o.a. jaarlijkse pMicrosoft Teamslannen opstellen en actualiteit bespreken). Dit doen ze samen met de medewerkers van het platform Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs bij SURF. In gezamenlijkheid houden zij verbinding met het bestuurlijk overleg Integrale Veiligheid Onderwijs en Onderzoek (IV-OO). Zo komen de kennis en vaardigheden niet alleen ten goede aan individuele instellingen, maar ook aan het collectief van de verschillende onderwijswijssectoren (WO/HBO/MBO)en onderzoek.

Het huidige IV-community bestuur bestaat (per 1 febr ’23) uit:

  • Roos Roodnat (Hogeschool Utrecht, per 21-3-2024)
  • Inge Bruijnaers (Fontys Hogeschool)
  • Daan van den Tillaar (Hogeschool Arnhem-Nijmegen)
  • Kees Codée (Driestar Hogeschool)
  • Jaap Weijermans (Universiteit van Amsterdam)
  • Marieke de Boer, vice-voorzitter (ArtEz University of the Arts)
  • Leo Harskamp, voorzitter (Universiteit Leiden)