Het project Integraal Veilig Internationaliseren (IVI) in het hoger onderwijs heeft de risico’s van internationalisering in kaart gebracht en tools ontwikkeld om veilig te internationaliseren.

Hogescholen en universiteiten kunnen gratis gebruik maken van de 3 video’s met handige tips en maatregelen voor studenten, werknemers en afdelingen. Daarnaast biedt het IVI-handboek een methodiek en praktische maatregelen voor een veilige internationalisering.

Veilig internationaliseren

Veilig studeren en werken in het buitenland

Studenten en medewerkers die naar het buitenland gaan, lopen het risico dat ze daar slachtoffer worden van een incident. Deze video laat aan de hand van een voorbeeld zien welke preventieve en repressieve maatregelen zij kunnen nemen.

Veilig studeren en werken in Nederland

Buitenlandse studenten en medewerkers lopen mogelijk tegen problemen aan als zij in Nederland verblijven. Deze video geeft inzicht in de onderwerpen verkeersveiligheid, alcohol en drugs en psychosociale gezondheid. Dit helpt het risicobewustzijn te verhogen.

Studenten en medewerkers begeleiden naar en in het buitenland

Wat kunt u als international office of HR-afdeling doen om studenten en medewerkers naar en in het buitenland veilig te begeleiden? Deze video geeft handreikingen, tips en inzichten.

IVI-handboek

Het IVI-handboek biedt een leidraad en een methodiek om risico’s van internationalisering in het hoger onderwijs in kaart te brengen. Het helpt u de juiste maatregelen te nemen om de veiligheid van studenten en medewerkers in het buitenland te verhogen. Het handboek biedt ook ondersteuning bij buitenlandse studenten en medewerkers die naar Nederland komen.